Cinemaffia maakte de videoclips en geluidsfragmenten voor de MicroSafari tour van Museum Boerhaave. Het is een spannende tocht door de wereld van antibiotica. Samenstelling en teksten: Desirée Hagens en Bart Grob, naar een idee van: Desirée Hagens, Bart Grob, Dennis Claessen en Gilles van Wezel. Mede mogelijk gemaakt door: De Academische Jaarprijs. Met medewerking van: Team Antibiotica Gezocht! (www.antibioticagezocht.nl), Gilles van Wezel, Gijs Kuenen, Jasper Swierstra, Lesley Robertson, Gerard Parlevliet, Engeline van Duijkeren, Willem van Wamel, Freek Vonk, Wil Goessens.

“Bijna dagelijks worden we in kranten en op televisie geconfronteerd met patiënten die besmet zijn met zogenaamde ‘ziekenhuisbacteriën’ die ongevoelig zijn voor veel van de huidige antibiotica. Maar hoe ontstaan deze ziekenhuisbacteriën eigenlijk? En hoe komen we aan nieuwe antibiotica om deze ziekteverwekkers te bestrijden? Ga mee op MicroSafari en luister naar de boeiende toelichting van specialisten op dit onderzoeksgebied!

Deze webexpositie staat stil bij de objecten uit de collectie van Museum Boerhaave die verband houden met infectieziektes, antibiotica of antibioticumresistentie. De expositie is ontwikkeld in samenwerking met team Antibiotica Gezocht!. Het team bestaat uit medewerkers en studenten van de Universiteit Leiden en het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. In 2011 wonnen ze de Academische Jaarprijs voor de beste vertaling van wetenschappelijk onderzoek naar een breed publiek. Met de Academische Jaarprijs betrekken ze het publiek bij de discussie rond antibioticumresistentie en laten zien waar antibiotica vandaan komen.”

bron: http://www.museumboerhaave.nl/uitgelicht/MicroSafari/